Higijenski ulošci nove generacije

Najbolji izbor za sve žene

Za  detaljnije informacije o ulošcima i njihovom naručivanju nazovite na mob :

  • 091 534 3844
  • 095/ 538 9740

Nazovite i saznajte kako ostvariti i dodatnih

-15%

Radionice o tome što žene dobiju Airiz ulošcima:

Nazovite nas i dogovorite radionicu u svom gradu.

091 534 3844




Ksenija

Prezadovoljna sam sa Tiensovim higijensakim ulošcima. Od kada ih nosim osjećam se lagodno, sigurnije. U toku ciklusa osjećaj svježine je dominantan  

Sandra  
HU Airiz, dnevni, dala mi gdja Verica  i rekla da cu odmah osjetiti svjezinu, snagu...i prezentirala mi vise nacina koristenja HU Ariz...odusevili su me. Toplo preporucujem svima.



Posebna poslovna ponuda za sve ginekoliške ordinacije, klinike, ljekarna, alternativne centre i sve koji žele distribuirti ove vrhunske uloške.  Detaljnije na mob.:

091 534 3844

Ginekološki problemi

Ginekologija je grana medicine koja se bavi bolestima i liječenjem ženskog reproduktivnog sistema (materica, vagina i jajnici). Doslovno, izvan medicine, riječ znači "nauka o ženama". Njen pandan je andrologija, koja se bavi bolestima i liječenjem muškog reproduktivnog sistema.

Kahunski ginekološki papirus najstariji je poznati medicinski dokument bilo koje vrste. Datira iz perioda oko 1800. p. n. e., a bavi se "ženskim" bolestima, plodnošću, trudnoćom, kontracepcijom itd. Tekst je podijeljen u 34 odjeljka, a svaki se bavi specifičnim problemom i sadržava dijagnozu i tretman, ali ne sugerira nikakvu prognozu.

Hipokratski korpus sadrži nekoliko ginekoloških traktata koji datiraju iz 5. ili 4. vijeka p. n. e. Sačuvan je i traktat Sorana iz Efesa pod nazivom Gynaikeia (1/2. vijek), zajedno s njegovom parafrazom na latinskom jeziku, čiji je autor Muscio (6. vijek). Soran je bio glavni predstavnik liječničke škole poznate kao "metodisti".

James Marion Sims općenito se smatra ocem moderne ginekologije[2], mada se danas kritizira zbog pogrešaka u radu.[3] Neke od svojih tehnika razvio je operirajući na robovim, a mnogima od njih nije bila data anestezija.[4]

Izvor: Wikipedia

Važnost Papa-testa!
Papa-test, odnosno citološki pregled grlića maternice, presudan je u prevenciji. Ginekolog štapićem ili četkicom uzme uzorak stanica s grlića maternice i pošalje ga u laboratorij. Test će pokazati radi li se o infekciji, upali ili pojavi abnormalnih stanica.'Rano otkrivanje predmalignih promjena tkiva citološkom pretragom još uvijek je osnovna metoda sprečavanja raka, a vrlo je vjerojatno da će i ubuduće biti tako', navodi WHO

Upala mokraćnog mjehura je češća kod žena nego kod muškaraca. Oko 20 posto žena obole od upale mjehura barem jednom u životu. Većina infekcija mjehura uzrokovana je  bakterijama koje žive u crijevima. Žene ponekad dobiju upalu mokraćnog mjehura nakon spolnog odnosa, jer vaginalni spolni omogući lakši put bakterijama do mjehura.

Ciste na jajnicima
Ovo je najčešći problem s kojim se suočavaju žene najrazličitije dobi. Ciste se mogu javiti u pubertetu, ali i u kasnijoj životnoj dobi, odnosno prije menopauze. Riječ je o tvorevinama koje su ispunjene tekućinom, a rezultat su hormonalne neravnoteže u tijelu. Može se javiti jedna cista, ali i više njih pa govorimo o policističnim jajnicima koji nastaju zbog povećane razine muških hormona. Ciste najčešće ne izazivaju nikakve simptome pa žena ni ne zna da ih ima dok ne dođe na pregled.

Gljivične i bakterijske infekcije
Najčešći uzročnik gljivičnih infekcija je Candida albicans. Ona nije nešto što dolazi izvana već je stalno prisutna u ženskom tijelu, ali ako dođe do poremećaja u rodnici, namnoži se i izaziva probleme. Simptomi Candide su svrab, peckanje, crvenilo spolovila, pa čak i neugodna bol.

HPV (Humani papiloma virus)
Najraširenija je spolno prenosiva bolest u SAD-u i mnogim razvijenim zemljama svijeta. Toliko raširena da 80 posto seksualno aktivnih muškaraca i žena budu zaraženi u nekom trenutku života. Iako je istina da veći broj partnera povećava rizik, HPV možete dobiti i prilikom prvog seksualnog čina, koristili kondom ili ne.


Odličan članak preuzet sa 24sata.hr

Najčešći ginekološki problemi koje nikako ne treba zanemariti


Menoragija ili menstruacija koja traje dulje od sedam dana, a karakterizira ju obilno i produljeno krvarenje nepovoljno utječe na zdravlje. Takvom se menstruacijom gubi više od 80 mililitara krvi, a tijekom uobičajene menstruacije koja traje do pet dana od 25 do 80 mililitara. 
Obilno se krvarenje povezuje s hormonalnim promjenama, anemijom i umorom. Probleme mogu poboljšati kontracepcijske pilule, ali se prethodno preporučuje posavjetovati s liječnikom.

Bolne menstruacije
Dismenoreju ili bolnu menstruaciju karakteriziraju grčeviti bolovi. Ti bolovi se javljaju neposredno prije i tijekom mjesečnice, a toliko su jaki da se mogu pojaviti i u leđima i u bedrima, piše Handbag.

Ovaj poremećaj prate mučnina, povraćanje, proljev ili zatvor, glavobolje, umor, nesvjestica, vrtoglavica i prevelika osjetljivost na zvukove i mirise. Ublažiti ih može korištenje kontracepcijskih pilula, ali samo u dogovoru s liječnikom.

Dismenoreja može biti jedan od simptoma endometrioze. Ona označuje prisutnost unutarnjeg sloja maternica izvan same maternice.

Bol tijekom seksa
Dispareunija je bol koja se javlja tijekom seksa. Može biti povremena ili trajna, ali i simptom endometrioze. Bol može biti posljedica bakterijske infekcije, hormonalnih promjena, suhoće genitalija, a jednako tako uzrok može biti psihološke prirode.

Bol se naročito može pojaviti tijekom i nakon menopauze koju prati vaginalna suhoća. U tom se slučaju preporučuju koristiti lubrikant, a ako bolovi ne prolazi valja posjetiti ginekologa.

Krvarenje nakon seksa
Krvarenje nakon seksualnog odnosa može biti posljedica vaginalne suhoće, ali i ozbiljnijih tegoba kao što su infekcije, spolne bolesti poput klamidije, ali i raka vrata maternice. Mogući uzroci su i fibroidi i polipi, abnormalne priraslice u maternici. Krvarenje je moguće u menopauzi najčešće zbog vaginalne suhoće. Ako se javlja u vrijeme plodnih dana, krvarenje može biti bezopasan znak ovulacije koje se javlja nakon pucanja folikula.

Ovaj problem može uzrokovati niz novih tegoba ako se ne liječi na vrijeme. Kao posljedice se mogu javljati kronična bol u zdjelici, problemi s plodnosti, izvanmaternična trudnoća i metastaziranje stanica raka, piše Local Health.

Pogledajte moguće uzroke krvarenja nakon seksa u videu:



Preuzet članak sa: http://www.24sata.hr/zdravlje/najcesci-ginekoloski-problemi-koje-nikako-ne-treba-zanemariti-370135



U neke od najčešćih operacija koje rade ginekolozi spadaju:

Dilatacija i kiretaža (uklanjanje dijelova materice iz raznih razloga, uključujući upotpunjavanje djelomičnog spontanog pobačaja i dijagnostičko uzimanje uzoraka zbog disfunkcionalnog materičnog krvarenja koje mijenja tok terapije lijekovima)

- Histerektomija (uklanjanje materice)
- Ovariektomija ili ooforektomija (uklanjanje jajnika)
- Podvezivanje jajnika (vrsta trajne sterilizacije)
- Histeroskopija (pregled materične duplje)
- Dijagnostička laparoskopija – koristi se za dijagnozu i liječenje uzroka boli u karlici i stomaku;
- Istraživačka laparotomija – može se koristiti da se istraži nivo uznapredovalosti dobroćudne ili zloćudne bolesti ili za                 procjenu i popravak štete na organima u karličnoj šupljini.
- Razni hirurški tretmani za urinarnu inkontinenciju, uključujući cistoskopiju i suburetralne umetke.
- hirurški tretman prolapse organa u karličnoj šupljini, uključujući korekciju cistocele i rektocele.

Apendektomija – često se izvodi kako bi se uklonio bolni umetak kod endometrioze i/ili preventivno (radi buduće akutne upale slijepog crijeva) za vrijeme histerektomije ili carskog reza. Također može biti izvršena kao dio operacije za određivanje stadija za rak jajnika.

Procedure uklanjanja (dijela) grlića materice (uključujući kriohirurgiju) – uklanjanje površine grlića materice koja sadrži pretkancerozne ćelije, koje su prethodno identificirane na Papa-testu.

Izvor: Wikipedia



Komplet (3 dnevna , 1 noćni i 2 svakodnevna).  Najpovoljnija kupnja!!!!
Dovoljno uložaka za 90 dana.
Cijena 218,00kn  (za članove)



Muškarci usrećite svoje ljubljene i poklonite im komplet higijenskih uložaka za 90 dana korištenja.
Nema  korisnijeg i potrebnijeg poklona za ženu.

ZDRAVA ŽENA   -   ZDRAVA NACIJA  -  ZDRAVO ČOVJEČANSTVO